Biff Rydberg

 

Husmanskost i dess lyxigaste form, en klassisk Biff Rydberg med stekt kött, potatis och lök. Toppa med senapskräm och rå äggula. (vill man kan man skippa ägggulan)


Ingredienser

Beräknat för 4 portioner

500 g oxfilé eller annat fint kött

2 msk smör

salt och malen vitpeppar/svartpeppar

4 stora potatisar

2 tsk solrosolja

2 stor gul lök


Senapskräm: Blanda 1 dl smetana med 1 msk dijonsenap.

Skala och skiva lökarna. Bryn löken i smör. låt löken steka mjuk och gyllenbrun.

Skär potatisen i mindre bitar. Koka den snabbt i vatten (ca 1 minut).  Lägg i en bunke och blanda med olja och salt. Tillaga i airfryer på 180° i ca 25 min eller tills potatisen är klar. (Det går även bra att steka potatisen i stekpanna.) Potatisen skall vara gyllenbrun och mjuk i mitten. 

Hetta upp en stekpanna ordentligt och bryn köttbitarna i smör i het panna. Krydda med salt och peppar. Sänk värmen och stek köttet någon minut. Det ska vara lätt rosa i mitten.

Servera med råa äggulor och senapskräm.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Råstekt potatis i airfryer

Pasta med Karl Johan svamp