Biff Rydberg
Husmanskost i dess lyxigaste form, en klassisk Biff Rydberg med stekt kött, potatis och lök. Toppa med senapskräm och rå äggula. (vill man kan man skippa ägggulan)
Ingredienser
Beräknat för 4 portioner
500 g oxfilé eller annat fint kött
2 msk smör
salt och malen vitpeppar/svartpeppar
4 stora potatisar
2 tsk solrosolja
2 stor gul lök
Senapskräm: Blanda 1 dl smetana med 1 msk dijonsenap.
Skala och skiva lökarna. Bryn löken i smör. låt löken steka mjuk och gyllenbrun.
Skär potatisen i mindre bitar. Koka den snabbt i vatten (ca 1 minut). Lägg i en bunke och blanda med olja och salt. Tillaga i airfryer på 180° i ca 25 min eller tills potatisen är klar. (Det går även bra att steka potatisen i stekpanna.) Potatisen skall vara gyllenbrun och mjuk i mitten.
Hetta upp en stekpanna ordentligt och bryn köttbitarna i smör i het panna. Krydda med salt och peppar. Sänk värmen och stek köttet någon minut. Det ska vara lätt rosa i mitten.
Servera med råa äggulor och senapskräm.
Kommentarer
Skicka en kommentar