Finhacka vitlöken, Stek haricots verts i olja tillsammans med den hackade vitlöken (fryst behöver ej tinas). Häll i lite vatten, låt vattnet koka bort. Klart
Husmanskost i dess lyxigaste form, en klassisk Biff Rydberg med stekt kött, potatis och lök. Toppa med senapskräm och rå äggula. (vill man kan man skippa ägggulan) Ingredienser Beräknat för 4 portioner 500 g oxfilé eller annat fint kött 2 msk smör salt och malen vitpeppar/svartpeppar 4 stora potatisar 2 tsk solrosolja 2 stor gul lök Senapskräm: Blanda 1 dl smetana med 1 msk dijonsenap. Skala och skiva lökarna. Bryn löken i smör. låt löken steka mjuk och gyllenbrun. Skär potatisen i mindre bitar. Koka den snabbt i vatten (ca 1 minut). Lägg i en bunke och blanda med olja och salt. Tillaga i airfryer på 180° i ca 25 min eller tills potatisen är klar. (Det går även bra att steka potatisen i stekpanna.) Potatisen skall vara gyllenbrun och mjuk i mitten. Hetta upp en stekpanna ordentligt och bryn köttbitarna i smör i het panna. Krydda med salt och peppar. Sänk värmen och stek köttet någon minut. Det ska vara lätt rosa i mitten. Servera med råa äggulor och senapskräm.
Vi gör våran kålpudding med lite timjan (ingen sirap) Ingredienser: Drygt 3 kg vitkål, 1 kg nötfärs, ½ kg fläskfärs, 1 finhackad lök, 3 ägg, 5 dl mjölk, 1,5 dl ströbröd, 1liter buljong. salt, peppar och lite timjan. Stekt/Bryn vitkålen i ugnen: Förbered vitkålen genom att skära den i bitar, beroende på hur du vill ha den i kålpuddingen. Sätt ugnen på 200°C (ej varmluft). Blanda vitkålen med olja Krydda med lite salt och peppar. Bred ut kålen på en bakplåt. Se till att kålen sprids ut i ett jämnt lager för att få en fin och jämn bryning. Rosta i ugnen i 40–80 minuter beroende på mängd. Vänd kålen några gånger under tillagningen så att den blir brynt på alla sidor. Kålen ska få en gyllene färg och bli lite karamelliserad. Ta ut kålen när den är brynt och låt den vila några minuter innan du använder den i kålpuddingen. Blanda färsen: Blanda färs, mjölk, ströbröd, ägg, lök, salt, peppar och lite timjan till en lös smet. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form (långpanna). Bred över färse...
Kommentarer
Skicka en kommentar