Fyll krustaderna med Kavli Hot Jalapeno mjukost. Sätt airfuyern på 180 grader. Baka krustaderna tills de fått fin färg och mjukosten är bubblig, ca 10 min.
Gazpacho en spansk grönsakssoppa som serveras kall och passar att servera både som förrätt och lättare lunch. Här är soppan gjord på färska tomater, men när de inte är i säsong funkar konserverade lika bra. Välj då hela tomater eftersom de smakar mer. Ingredienser: 1/2 gul lök, 1 vitlöksklyfta, 2 röda paprikor, 1 liten gurka, 800 g tomater, 1/2 dl olivolja, 2 dl kallt vatten, 3 msk rödvinsvinäger, 1 tsk salt,1 krm svartpeppar Skala och grovhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka paprikan. Skär gurkan i mindre bitar. Skär tomaterna i tärningar. Mixa lök, vitlök, gurka, paprika, tomater, olivolja, vatten, vinäger, salt och peppar till en slät soppa i en stor mixer eller matberedare. Späd eventuellt med mer vatten, om soppan är tjock. Låt gärna gazpachon bli riktigt kall innan den serveras
Ingredienser: 350 g fryst skaldjursmix, olivolja, 1 tsk salt, 2 krm nymalen svartpeppar,1 gul lök finhackad, 1 röd paprika hackad, 1 vitlöksklyftor finhackad, ½ msk paprikapulver (gärna rökt paprikapulver), 1 frp saffran 0,5g, 4 dl paellaris eller risottoris, ex Carnaroliris, 6 dl kokande vatten, 3 msk kycklingfond eller 1 buljongtärning 2 dl frysta gröna ärtor Gör så här: Bryn lök, vitlök, paprika, paprikapulver och saffran i olivolja i en paellapanna eller en stor traktörpanna, ca 3 minuter. Tillsätt ris, vatten och fond/buljong. Låt koka upp och låt sedan småputtra under lock i 20 minuter tills riset är genomkokt. Vänd ner skaldjursmixen i paellan. Lägg ärtor och ex frysta räkor/musslor på toppen och lägg på locket. Värm i 3 minuter, så ärtor och skaldjur blir varma.. Servera
Stek köttet: Ta ut filén i rumstemperatur minst en timme före stekning.Torka av ytan och massera in salt och peppar. Bryn ytan i en stekpanna Sätt in en stektermometare i den tjockaste delen av filén. Stek färdigt under lock i stekpannan eller i ugnen (125-150 grader) tills termometen visar 50 grader (för blodigt). Låt köttet vila i folie minst 15 minuter, så att köttet blir saftigt och innertemperaturen jämnar ut sig Gör potatisen: Potatis, olivolja, salt. Tvätta potatisen. Skär den i klyftor. Häll olivolja i en långpanna. Vänd potatisen i oljan. Stek i ugn 225 grader ca 30 minuter. Salta. Gör såsen: 1 scharlottenlök, ½dl vitt vin, 2-3 dl grädde, salt och ½-1 msk svartpepppar.Pepparsås. Krossa pepparen i en mortel. Finhacka sharlottenlöken. Fräs scharlottenlök och svartpeppar i smör (Sharlottenlöken skall bli mjuk utan att få färg). Häll i vinet och låt koka samman. Häll i grädde och låt såsen sjuda tills den tjocknat lite.
Kommentarer
Skicka en kommentar