Husmanskost i dess lyxigaste form, en klassisk Biff Rydberg med stekt kött, potatis och lök. Toppa med senapskräm och rå äggula. (vill man kan man skippa ägggulan) Ingredienser Beräknat för 4 portioner 500 g oxfilé eller annat fint kött 2 msk smör salt och malen vitpeppar/svartpeppar 4 stora potatisar 2 tsk solrosolja 2 stor gul lök Senapskräm: Blanda 1 dl smetana med 1 msk dijonsenap. Skala och skiva lökarna. Bryn löken i smör. låt löken steka mjuk och gyllenbrun. Skär potatisen i mindre bitar. Koka den snabbt i vatten (ca 1 minut). Lägg i en bunke och blanda med olja och salt. Tillaga i airfryer på 180° i ca 25 min eller tills potatisen är klar. (Det går även bra att steka potatisen i stekpanna.) Potatisen skall vara gyllenbrun och mjuk i mitten. Hetta upp en stekpanna ordentligt och bryn köttbitarna i smör i het panna. Krydda med salt och peppar. Sänk värmen och stek köttet någon minut. Det ska vara lätt rosa i mitten. Servera med råa äggulor och senapskräm.
Steg 1: Förbered potatisarna: Skala och skär potatisarna i skivor (0,5 cm) eller små kuber Steg 2: Krydda potatisarna: Lägg potatisarna i en skål och tillsätt en liten mängd olja, salt, peppar och eventuella andra kryddor du föredrar. Blanda väl så att alla potatisbitar är täckta. Steg 3: Förvärm airfryern: Sätt din airfryer på 180 grader Celsius och låt den förvärmas i cirka 5 minuter. Steg 4: Tillaga potatisarna: Placera de kryddade potatisarna i airfryerens korg i ett jämnt lager. Tillaga i cirka 15-20 minuter, skaka korgen halvvägs igenom tillagningstiden för att säkerställa att potatisarna blir jämnt tillagade och krispiga.
Ingredienser: Karl Johan svamp, schalottenlök, grädde, valfri pasta (Vi använder torkad Karl Johansvamp som vi köper från Frankrike. Vi kokar upp vatten och tar bort vattnet från plattan. Lägger svampen i vattnet och låter stå någon, några timmar innan tillagning) Stek schalottenlök och svamp i smör. Häll över kalvfond (1 msk) och lite vatten. Låt koka samman. . Häll över grädde. Låt koka till såsen tjocknat. Koka pastan. Servera. Fler recept finns på http://www.agarcia.se/recept/
Kommentarer
Skicka en kommentar