Tryffelpasta med Risoni


250 gr Risoni, 50 g smör,  ½  finhacka silverlök,  ½  dl vitt vin, 5 dl kycklingbuljong, 1-1½ dl färskriven parmesanost, 

Smält hälften av smöret i en stor stekpanna. Stek sedan löken i medelhög värme i 3–4 minuter.

Rör i Risoni och stek tillsammans med löken 1 minut. Tillsätt vinet och låt det koka bort helt. Börja sedan att tillsätta kycklingbuljongen lite i taget. Rör hela tiden.

Koka i 8–10 minuter tills pastan är klar, rör under hela koktiden.

Ta bort stekpannan från värmen och rör i resten av smöret samt parmesanosten. Smaka av med salt
och toppa med tunt skivad tryffel.

Servera direkt.

 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Gazpacho

Pärlhöna eller helstekt kyckling i ugn

Rostad aubergine