Schnitzel Cordon Bleu på lövbiff

 

Ingridienser: 4 skivor lövbiff av nöt [ca 125-150 g per styck], 8 skivor lagrad ost, 4 skivor skinka, dijonsenap (ca 1 tsk per biff), Salt, 3 msk neutral olja, till stekning. 

Dubbelpanering: 3 ägg, 2 dl vetemjöl, 4 dl ströbröd

Gör så här: Lägg ut lövbiffarna på skärbrädan, salta. Bred på senap, lägg två skivor ost och en skiva skinka. Vik ihop. 

Vispa ägget i en skål. Häll upp mjölet i en annan skål och smaksätt med salt och peppar. Häll ströbrödet i en tredje skål. Doppa lövbiffarna i mjölet, sedan i ägget och till sist i ströbrödet. Se till att hela köttbiten blir täckt.

Stek gyllenbrunt i olja ca 5-7 minuter på varje sida. Tänk på att inte ha för varmt stekjärn.

Servera med ex pommes frites, pasta eller potatismos


Fler recept finns på http://www.agarcia.se/recept/



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pärlhöna eller helstekt kyckling i ugn

Nötytterfile med klyftpotatis och pepparsås

Rostad aubergine