Schnitzel Cordon Bleu på lövbiff
Ingridienser: 4 skivor lövbiff av nöt [ca 125-150 g per styck], 8 skivor lagrad ost, 4 skivor skinka, dijonsenap (ca 1 tsk per biff), Salt, 3 msk neutral olja, till stekning.
Dubbelpanering: 3 ägg, 2 dl vetemjöl, 4 dl ströbröd
Gör så här: Lägg ut lövbiffarna på skärbrädan, salta. Bred på senap, lägg två skivor ost och en skiva skinka. Vik ihop.
Vispa ägget i en skål. Häll upp mjölet i en annan skål och smaksätt med salt och peppar. Häll ströbrödet i en tredje skål. Doppa lövbiffarna i mjölet, sedan i ägget och till sist i ströbrödet. Se till att hela köttbiten blir täckt.
Stek gyllenbrunt i olja ca 5-7 minuter på varje sida. Tänk på att inte ha för varmt stekjärn.
Servera med ex pommes frites, pasta eller potatismos
Kommentarer
Skicka en kommentar