Gratinerad svartrot
Gör så här: Skala svartrötterna under rinnande iskallt vatten, de är riktigt kladdiga. Lägg dem i vatten med pressad citron så att de inte mörknar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av väl. Under tiden smörjer du en ugnsform och ställer den åt sidan.
Gör en béchamelsås. Smält smör och vispa ner mjöl, dra av kastrullen från värmen och tillsätt lite mjölk. Vispa bort alla klumpar och fyll på med resten av mjölken och en skvätt grädde. Ställ tillbaka kastrullen på värmen och låt såsen småputtra, medan du häller ner ost och smakar av med salt och nymald svartpeppar.
Lägg svartrötterna i ugnsformen. Häll över såsen. Låt allt gratineras i 200°C i ca 20 min, eller tills det har fått fin färg.
Fler recept finns på http://www.agarcia.se/recept/
Kommentarer
Skicka en kommentar