Gratinerad endive med skinka
Ingredienser: 6 endiver, kokt skinka, 8 dl mjölk, 4 msk smör,, 4 msk mjöl, gurkmeja, riven ost.
Gör så här: Lägg i smör, endiver och vatten i en gryta. Stek Endiven. Låt endiverna bräseras svagt i 10 minuter och därefter hårt i 10 minuter. Lägg över resterande smör och bräsera svagt i ytterligare 3 minuter. Rulla in endiverna i kokt skinka.
Gör en béchamelsås: Smält 4 msk smör i en gryta, tillsätt 4 msk vetemjöl och rör noga till en tjock och slät massa. Häll i 8 dl mjölk under noggrann omrörning, smaka av med salt, peppar och gurkmeja. Lägg i lite riven ost, rör om.
Lägg endiverna i en form och häll över såsen. Lägg extra ost överst. Gratinera i ugnen till vacker färg
Fler recept finns på http://www.agarcia.se/recept/
Kommentarer
Skicka en kommentar