Fläskytterfilé med gräddig svampsås
Ingredienser: 1 fläskytterfilé, Olivolja, Salt och vitpeppar, Torkad timjan, 2-3 dl champinjoner, 3 dl creme fraiche, 3 dl vispgrädde, 3 msk konc. kalvfond, Soja, Salt och vitpeppar
Gör så här: Gnid in fläskytterfilén med olivolja. Klappa med händerna fast kryddorna runt om hela filén (putsa inte köttet, jag använder inga exakta mått på kryddorna men snåla inte)
Bryn köttet i stekpanna tills fin färg. Lyft över till en ugnsform. Sätt in i ugnen 175° tills köttet nått en innertemperatur på 70°, ca 30 min. Vira in köttet i aluminiumfolie låt vila i ca 10 min.
Gör såsen. Dela och fräs champinjoner i en klick smör. Rör ner creme fraiche och vispgrädde. Värm upp såsen. Tillsätt kalvfond. Smaka av med soja, salt och vitpeppar.
Skiva köttet och lägg tillbaks i formen. Häll såsen över köttet. Strö över lite extra timjan. Servera med tex. hasselbackspotatis eller ris och sallad.
Fler recept finns på http://www.agarcia.se/recept/
Kommentarer
Skicka en kommentar