Dillkött på vårt sätt
Vi gör vårt dillkött så här (utan ättika och socker).
Ingredienser: 1,5 kg benfritt nötkött ex ytterlår, högrev eller innanlår (alternativt grytbitar), salt, 1 purjolök, 1 morot, Dill, 1 tsk vitpepparkorn, 1 lagerblad
Skär köttet i lagom stora grytbitar. Skala och skär purjolök och morot i bitar.
Koka upp vatten och salt i en lagom stor gryta. Lägg ner kött, purjolök och morötter. Se till att vattnet täcker köttet. Lägg på locket och koka upp. Tag bort ev skum som bildats i grytan med en sked. Låt kött och grönsaker koka på svag värme under lock tills köttet känns mört, 1 1/2 - 2 timmar.
Sås: Sila ner buljongen i en kastrull. Rör ihop mjöl och vatten och vispa ner det i buljongen. Koka upp och låt koka ca 3 min. Tillsätt mycket klippt dill. Smaksätt med salt och peppar. Lägg i köttet i såsen.
Serveras med potatis
Fler recept finns på http://www.agarcia.se/recept/
Kommentarer
Skicka en kommentar