Dillkött på vårt sätt

 


Vi gör vårt dillkött  så här (utan ättika och socker). 

Ingredienser: 1,5 kg benfritt nötkött ex ytterlår, högrev eller innanlår (alternativt grytbitar), salt, 1 purjolök, 1 morot, Dill, 1 tsk vitpepparkorn, 1 lagerblad

Skär köttet i lagom stora grytbitar. Skala och skär purjolök och morot i bitar.

Koka upp vatten och salt i en lagom stor gryta. Lägg ner kött, purjolök och morötter. Se till att vattnet täcker köttet. Lägg på locket och koka upp. Tag bort ev skum som bildats i grytan med en sked. Låt kött och grönsaker koka på svag värme under lock tills köttet känns mört, 1 1/2 - 2 timmar.

Sås: Sila ner buljongen i en kastrull. Rör ihop mjöl och vatten och vispa ner det i buljongen. Koka upp och låt koka ca 3 min. Tillsätt mycket klippt dill. Smaksätt med salt och peppar. Lägg i köttet i såsen. 

Serveras med potatis

Fler recept finns på http://www.agarcia.se/recept/


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pärlhöna eller helstekt kyckling i ugn

Nötytterfile med klyftpotatis och pepparsås

Rostad aubergine