1 liten Blomkål, 8 ägg, 100 g riven ost (Emmental), Skivad Chorizo,Tärnad kokt skinka 1 krm nymalen svartpeppar, 0,5 tsk salt Gör så här: 1. Sätt ugnen på 180 grader. 2. Hacka blomkålen i fina bitar (alternativt blomkålsris). 3. Vispa ihop äggen. 4. Blanda ner ost, svartpeppar, salt, Chorizo och skinka. 5. Lägg bakplåtspapper i en form. 6. Lägg blandningen i formen. 7. Baka mitt i ugnen i 40 minuter tills pajen har fått fin färg. 8. Servera gärna med en liten sallad. https://www.youtube.com/shorts/XjYf91IT7cA
Värm ugnen till 180grader. Blanda grov dijonsenap med cream fraich. Bred blandningen över pizzadegen. Krydda med Herbes de Provence. Strö över den finskurna rödlöken. Krydda med salt, peppar och vitlökspulver. Toppa med riven mozzarella. Gräddas i 180 grader i 20 minuter. Servera med färsk sallad. Ingredienser: 1 paket Pizzadeg, 2 -3 msk grov dijonsenap, 2 dl Cream fraich, 2 tsk Herbes de Provence, en finstrimlad rödlök, 500 g tomater, salt, peppar, Vitlökspulver, Riven Mozzarella https://www.youtube.com/shorts/46MNAp0K5Vo
Ingredienser: 500 gr yoghurt (Turkisk yoghurt rund burk), 1 gurka, 3-6 vitlöksklyftor, 1,5-2 krm salt, peppar, 1-2 msk vinäger , 2 msk olivolja Krossa vitlöken med saltet och lite peppar i en mortel och rör i oljan. Tillsätt Vinägern. Skala gurkan, kärna ur den och riv den grovt. Krama ur vattnet ur gurkan. Rör ner oljeblandningen i yoghurten. Blanda i gurkan. Låt gärna Tsatsikin stå en stund innan den serveras. Ätes med bröd eller till grekiska maträtter.
Kommentarer
Skicka en kommentar