Älgfärsbiffar med Gräddsås
Ingredienser: 500 gr älgfärs, 1 dl ströbröd, 2 dl mjölk, 1 dl grädde, 1 ägg, 1 tsk salt, svartpeppar, viltkrydda. Till såsen: 1 msk vetemjöl, 3-4 dl grädde, ½ dl rött vin, soja
Gör så här
Blanda mjölk/grädde och ströbröd. Låt blandningen stå ca 10
min. Blanda i ägg , älgfärs, salt, peppar och viltkrydda. Forma pannbiffarna i
lagom storlek och stek i smör.
Ta upp biffarna och lägg på ett fat.
Gör såsen: Vispa ner 1 msk vetemjöl i stekpannan. Häll i 3-4
dl grädde Lägg i en halv buljongtärning, ½ dl rött vin och aningen soja. Smaka
av med salt, svartpeppar och viltkrydda.
Lägg tillbaka biffarna i stekpannan.
Servera med potatis och rårörda lingon.
Fler recept finns på http://www.agarcia.se/recept/
Kommentarer
Skicka en kommentar